Rulourile de gazon se folosesc la montarea unei peluze , asa cum in casa se monteaza mocheta. Este o varianta rapida, profesionala si care ne da satisfactia de a vedea iarba gata crescuta, uniforma, fara goluri, fara buruieni, matasoasa, numai buna pentru a da o petrecere sau pentru a te relaxa.

Ruloul de gazon inseamna o fasie de pamant dreptunghiulara, de dimensiuni standard ( 40/250 cm, adica un metru patrat ), flexibila, care se desfasoara la montare. Radacinile formeaza o tesatura care ii ofera rezistenta. Dupa doar cateva zile, daca sunt bine irigate, radacinile vor patrunde in solul pe care s-au montat rulourile, ca si cum ar fi crescut acolo. Gazonul rulou este gazon matur intretinut circa doi ani dupa plantare si care este decupat de pe sol in ziua livrarii.

De ce RULOURI si NU Insamantare

RULOURILE se pot monta oricand, daca solul nu este inghetat -INSAMANTAREA se face corect doar in aprilie sau septembrie. Amestecul este perfect de la inceput, firele de iarba sunt uniforme, culoarea este verde crud, nu exista buruieni sau goluri, irigarea se face normal - Dupa INSAMANTARE, trebuie sa pliviti buruienile, sa umpleti golurile cu seminte, sa irigati zilnic . Dupa montajul RULOURILOR, peluza este pregatita pentru orice, arata perfect si se poate calca IMEDIAT dupa montaj - Dupa INSAMANTARE, nu se poate calca pe gazon decat dupa primele tunderi , rar si cu foarte mare grija. GAZONUL RULOU Se pot monta chiar si o mie de metri patrati intr-o singura zi, cu o echipa calificata. Intretinerea gazonului rulou se face mult mai usor, pentru ca este deja adaptat din toate punctele de vedere, necesarul de apa este mai scazut, insa nu trebuie uitat ca la doua � trei zile sa fie irigat, din aprilie pana in octombrie � INSTALATIA AUTOMATA DE IRIGAT , programata corect, face acest lucru .